The biological basis of smoltification in Atlantic salmon

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Francisco J. Morera
Marcos Castro-Guarda
Daniela Nualart
Gabriel Espinosa
Jose L. Muñoz
Luis Vargas-Chacoff

Abstract

Chile is the second-largest producer of Atlantic salmon in the world, and the Chilean salmon production accounts for 27% of the world’s production. One important step of the productive cycle in freshwater is the smoltification process that prepares the fish for the marine life stage. This review describes the biological basis of smoltification in Atlantic salmon, with particular attention on branchial osmoregulatory adaptations. We also discuss some of the infectious diseases and problems in smoltification (two of the main causes of losses in Chilean aquaculture) that could be related from a physiological point of view.

Article Details

How to Cite
Morera, F. J., Castro-Guarda, M., Nualart, D., Espinosa, G., Muñoz, J. L., & Vargas-Chacoff, L. (2021). The biological basis of smoltification in Atlantic salmon. Austral Journal of Veterinary Sciences, 53(1), 73–82. https://doi.org/10.4067/S0719-81322021000100073
Section
REVIEW ARTICLE
Author Biographies

Francisco J. Morera, Laboratorio de Bioquímica Aplicada, Instituto de Farmacología y Morfofisiología, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Laboratorio de Bioquímica Aplicada, Instituto de Farmacología y Morfofisiología, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Marcos Castro-Guarda, Laboratorio de Bioquímica Aplicada, Instituto de Farmacología y Morfofisiología, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Laboratorio de Bioquímica Aplicada, Instituto de Farmacología y Morfofisiología, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Daniela Nualart, Laboratorio de Fisiología de Peces, Instituto de Ciencias Marinas y Limnológicas, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Laboratorio de Fisiología de Peces, Instituto de Ciencias Marinas y Limnológicas, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Gabriel Espinosa, Laboratorio de Bioquímica Aplicada, Instituto de Farmacología y Morfofisiología, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Laboratorio de Bioquímica Aplicada, Instituto de Farmacología y Morfofisiología, Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Jose L. Muñoz, Centro de Investigación y Desarrollo i~Mar, Universidad de los Lagos, Puerto Montt, Chile.

Centro de Investigación y Desarrollo i~Mar, Universidad de los Lagos, Puerto Montt, Chile.

Luis Vargas-Chacoff, Laboratorio de Fisiología de Peces, Instituto de Ciencias Marinas y Limnológicas, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile; Centro de Altas Latitudes, Fondap-IDEAL, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

Laboratorio de Fisiología de Peces, Instituto de Ciencias Marinas y Limnológicas, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.
Centro de Altas Latitudes, Fondap-IDEAL, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile.

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